Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o  -  Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Even voorstellen

Ik ben Kim Aukema, 36 jaar en woon samen met mijn gezin in Haarlem. Ik ben trots weerbaarheidtrainer, projectbegeleider van jongerenactiviteiten en geef graag aan alles een creatieve twist. 

Bij het Kenniscentrum Omgaan met pesten heb ik de HBO-vakopleiding gevolgd -geacrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd-  en mijn licentie gehaald als 'Sta Sterk-trainer/ Trainer Omgaan met Pesten' 8 t/m 12 jaar. Om deze te behouden moet ik 2 keer per jaar trainingen volgen en praktijkuren maken. Ik heb ook de specialisatie/licentie voor jongeren van 13 tot 25 jaar. 

Ook heb ik mijn diploma 'HBO-programma Jeugdwerker' waar ik me vooral heb verdiept in methodisch werken, geprekken met opvoeders en kinderen, de ontwikkeling van het kind en nog meer ervaring heb opgedaan in het werkveld als jeugdwerker. 

Daarnaast heb ik mijn licentie als Faalanst trainer om de training ‘Zeker in balans®’ te geven, deze is zeer effectief en doeltreffend om het zelfvertrouwen van het kind te vergroten en zo faalangst te overwinnen. Ook deze opleiding is geacrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. 

Verder zorgt mijn Bachelor aan de Artemis Acadmie ervoor dat ik aan alles een creatieve twist kan geven. Daarnaast heb ik educatieve prentenboeken gemaakt over “anders zijn”. Hiermee geef ik ook workshops aan kinderen.  Mijn laatste boek is  'Krabbetje Kor wil rechtdoor' waarmee ik samen met Dieuwertje Blok in de week tegen pesten een activiteit organiseer.

 Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o  -  Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Ervaringsdeskundige Als kind ben ik zelf gepest. Ik had daardoor nooit zin om naar school te gaan en was altijd bang voor wat de pesters nu weer zouden gaan doen. Als ik thuis kwam van school was ik erg verdrietig en had last van buikpijn. Ik sliep slecht en huiswerk maken dat lukte al helemaal niet meer. Ik weet dus als geen ander dat pesten mentale en lichamelijke klachten kan geven. Ik heb daarna geleerd hoe ik sterk kan staan, hoe ik voor mezelf kan opkomen en hoe ik mijn eigen mening kan geven. Toen voelde ik me weer gelukkig, en zelfverzekerd. Dat gun ik elk kind! 

Tot slot werk ik samen met andere trainers en professionals op het Wijs en Sterk kamp en groepstrainingen.

Uiteraard ben ik in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor het werken met kinderen, heb ik mijn EHBO-cerificaat op zak en ben ik aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten