Sta Sterk-Kamp Haarlem 😃💪🏻  nog 6 plekken! 

Inschrijven zomervakantie 16 t/m 20 Augustus nu mogelijk


Wordt uw kind gepest of heeft het weinig zelfvertrouwen?
Maak kennis met 
de Sta Sterk Training.

Elk kind verdient een positief zelfbeeld en als ze daar nu al aan werken dan hebben ze daar de rest van hun leven profijt van. 

Kinderen ontdekken op een positieve manier voor zichzelf op te komen, zelfvertrouwen te krijgen en lastige situaties - zoals pesten- op te lossen. Ook op sociale media.

Nieuwe manieren van omgaan met (vervelende) situaties worden ontdekt d.m.v toneel/rollenspellen, creatieve opdrachten, ontspannings-oefeningen, animaties, helpende gedachtes en oefen-opdrachten voor thuis uit de Sta Sterk-Map

De Sta Sterk training heeft 5 aandachtsgebieden waarmee we aan de slag gaan.

Lichaamstaal, assertiviteit, omgaan met emoties, sociale informatieverwerking en sociale vaardigheden 

Hierbij kun je denken aan: sterke lichaamshouding, duidelijk stemgeluid, je eigen mening geven, nee zeggen, zeggen waar je last hebt, meedoen in de groep, omgaan met buitensluiten, positieve gedachtes, complimenten aan jezelf geven en een ander en hoe je een kunt praatje maken met anderen. Ook de online-wereld en hoe daar mee om te gaan komt aan bod. 

Stap voor stap worden de vaardigheden van de vijf aandachtgebieden aangeleerd om de sociale weerbaarheid te versterken. 

 Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o - Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Even voorstellen

Ik ben Kim Aukema, 35 jaar en woon samen met mijn gezin in Haarlem. Al 14 jaar werk ik als zelfstandig ondernemer . Ik ben trots Sta Sterk trainer,  projectbegeleider van jongerenactiviteiten en geef graag aan alles een creatieve twist. 

Gecertificeerd Sta Sterk trainer en aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten. 
Als creatief ondernemer heb ik verschillende educatieve prentenboeken gemaakt voor kinderen waar ik ook workshops mee geef. Mijn laatste boek is  'Krabbetje Kor wil rechtdoor' dat gaat over pesten – als kind werd ik gepest. Tijdens het maakproces kwam ik in contact met de Stichting Omgaan met pesten. Ik werd zo blij van hun werkzaamheden dat ik zelf hun vakopleiding ben gaan volgen en mijn licentie heb gehaald als erkend -Sta Sterk-trainer-. 

Als kind ben ik zelf gepest.
Ik had daardoor nooit zin om naar school te gaan en was altijd bang voor wat de pesters nu weer zouden gaan doen. Als ik thuis kwam van school was ik erg verdrietig en had last van buikpijn. Ik sliep slecht en huiswerk maken dat lukte al helemaal niet meer. Ik weet dus als geen ander dat pesten mentale en lichamelijke klachten kan geven. Ik heb daarna pas geleerd hoe ik sterk kan staan, hoe ik voor mezelf kan opkomen en hoe ik mijn eigen mening kan geven. Toen voelde ik me weer gelukkig, en zelfverzekerd. Dat gun ik elk kind! 

Gecertificeerd Sta Sterk trainer en aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten

Voor aanmelden, meer informatie of vragen, aarzel niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen.

Nieuws

 • Terugblik meivakantie Sta Sterk-Kamp: ‘Wat een waardevolle week’ 🧡

  Terugblik meivakantie Sta Sterk-Kamp: ‘Wat een waardevolle week’ 🧡

  In de meivakantie heb ik met Minette een mooie groep kinderen ontvangen op Fort penningsveer. Wat hebben we veel lol gemaakt en gelachen met deze kanjers.

  Alles stond in het teken van Sterk Staan: je grenzen aan geven, op een fijne manier met elkaar omgaan, problemen oplossen en vooral blij kunnen zijn met wie je bent.

  Meer
  21-5-2021 09:32
 • Mijn Interview op radio 2 over de Sta Sterk training 💪🏻 😃

  Mijn Interview op radio 2 over de Sta Sterk training 💪🏻 😃

  Geweldig dat Radio 2 hier aandacht aan besteed. Het gesprek begon dan ook dat presentator Eddy Keur zelf op school is gepest. Ook bij de gymles als er teams werden gekozen werd hij werd overgeslagen. Nu is hij een mooi voorbeeld van iemand die er sterk is uitgekomen. Er was toen weinig aandacht voor pesten ‘dat hoorde er gewoon bij’

  Meer
  29-4-2021 19:01
 • ‘Soms word ik verdrietig en soms boos’

  ‘Soms word ik verdrietig en soms boos’

  'Wat zijn gevoelens?’ vroeg ik aan een kind die de individuele training bij mij volgt. ‘Hmm, weet niet Kim.’ Samen tekende we al kletsend de 4 basisgevoelens. Daarna gingen we de gevoelens uitbeelden en stelde ik er vragen bij. Hierdoor kwam het kind erachter dat je gevoelens ook kunt waarnemen in lichaamstaal.

  Meer
  23-2-2021 09:10
 • VIVA heeft mij geïnterviewd over het belangrijke onderwerp ‘pesten’

  VIVA heeft mij geïnterviewd over het belangrijke onderwerp ‘pesten’

  Helaas zijn er veel kinderen die gepest worden, online en offline. Ik hoop dat het interview het onderwerp bespreekbaar maakt. Het is zo belangrijk dat deze kinderen gehoord worden, dat ze weten dat het niet hun schuld is, zich niet hoeven te schamen en dat hulp vragen juist heel sterk is.

  Meer
  8-2-2021 14:51
 • Feest 🎉 Na 8 trainingen staan kinderen sterker 🥳

  Feest 🎉 Na 8 trainingen staan kinderen sterker 🥳

  Samen met de mascotte ‘Sterk’ heb ik diploma’s uitgereikt aan kinderen die de individuele training bij mij hebben gevolgd. Wat ben ik trots op ze!

  Meer
  25-11-2020 13:43

Meer nieuws