Wordt uw kind gepest of heeft het weinig zelfvertrouwen?
Maak kennis met 
de Sta Sterk Training.

 Met de Sta sterk training ontdekken kinderen op een positieve manier voor zichzelf op te komen, zelfvertrouwen te krijgen en lastige situaties - zoals pesten- op te lossen. Ook op sociale media.

Elk kind verdient een positief zelfbeeld en als ze daar nu al aan werken dan hebben ze daar de rest van hun leven profijt van. 

Kenmerkend voor de training zijn de Sta Sterk-punten

Sta sterk punten zijn praktische handvatten voor sociaal weerbaar gedrag. Ook wordt er gewerkt met de metafoor van het verkeerslicht om te verduidelijken wat agressief, assertief en subassertief gedrag is. Deelnemers gaan zelf ontdekken dat je in een vervelende situatie kan wegkruipen (dit is de kleur groen- de pester gaat door) je kan gaan knokken ( de keur rood- je blijft botsen met de pester) of je kan het ‘Sterk’ aanpakken (de kleur oranje - je geeft een duidelijk ‘Pas op’ signaal, je gaat niet over je eigen grens maar ook niet over die van een ander).

Op een speelse en laagdrempelige manier het zelfvertrouwen vergroten

Met rollenspellen, creatieve opdrachten, verhalen , animaties, ontspannings-, visualisatie en ademhalingsoefeningen, helpende gedachtes en oefen-opdrachten voor thuis is de training leuk om te volgen. Ook ouders worden bij training betrokken. Kinderen kiezen bij het intake-gesprek een supporter zoals: - 1 van- de ouders, of een vertrouwenspersoon. Deze kan de deelnemer stimuleren, motiveren en begeleiden om zich hetde eigen te maken en ander gedrag te laten zien in de thuissituatie en op school. Op initiatief van de ouders wordt ook de docent erbij betrokken. 

De Sta Sterk training heeft 5 aandachtsgebieden waarmee we aan de slag gaan.

Stap voor stap worden vaardigheden van de vijf aandachtgebieden aangeleerd om de sociale weerbaarheid te versterken. 

 Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o - Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Even voorstellen

Ik ben Kim Aukema, 35 jaar en woon samen met mijn gezin in Haarlem. Al 14 jaar werk ik als zelfstandig ondernemer . Ik ben trots Sta Sterk trainer,  projectbegeleider van jongerenactiviteiten en geef graag aan alles een creatieve twist. 

Gecertificeerd Sta Sterk trainer en aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten. 
Als creatief ondernemer heb ik verschillende educatieve prentenboeken gemaakt voor kinderen waar ik ook workshops mee geef. Mijn laatste boek is  'Krabbetje Kor wil rechtdoor' dat gaat over pesten – als kind werd ik gepest. Tijdens het maakproces kwam ik in contact met de Stichting Omgaan met pesten. Ik werd zo blij van hun werkzaamheden dat ik zelf hun vakopleiding ben gaan volgen en mijn licentie heb gehaald als erkend -Sta Sterk-trainer-. 

Als kind ben ik zelf gepest.
Ik had daardoor nooit zin om naar school te gaan en was altijd bang voor wat de pesters nu weer zouden gaan doen. Als ik thuis kwam van school was ik erg verdrietig en had last van buikpijn. Ik sliep slecht en huiswerk maken dat lukte al helemaal niet meer. Ik weet dus als geen ander dat pesten mentale en lichamelijke klachten kan geven. 

Ik heb daarna pas geleerd hoe ik sterk kan staan, hoe ik voor mezelf kan opkomen en hoe ik mijn eigen mening kan geven. Toen voelde ik me weer gelukkig, en zelfverzekerd. Dat gun ik elk kind! 

Gecertificeerd Sta Sterk trainer en aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten

Voor aanmelden, meer informatie of vragen, aarzel niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen.

Nieuws

 • Mijn Interview op radio 2 over de Sta Sterk training 💪🏻 😃

  Mijn Interview op radio 2 over de Sta Sterk training 💪🏻 😃

  Geweldig dat Radio 2 hier aandacht aan besteed. Het gesprek begon dan ook dat presentator Eddy Keur zelf op school is gepest. Ook bij de gymles als er teams werden gekozen werd hij werd overgeslagen. Nu is hij een mooi voorbeeld van iemand die er sterk is uitgekomen. Er was toen weinig aandacht voor pesten ‘dat hoorde er gewoon bij’

  Meer
  29-4-2021 19:01
 • ‘Soms word ik verdrietig en soms boos’

  ‘Soms word ik verdrietig en soms boos’

  'Wat zijn gevoelens?’ vroeg ik aan een kind die de individuele training bij mij volgt. ‘Hmm, weet niet Kim.’ Samen tekende we al kletsend de 4 basisgevoelens. Daarna gingen we de gevoelens uitbeelden en stelde ik er vragen bij. Hierdoor kwam het kind erachter dat je gevoelens ook kunt waarnemen in lichaamstaal.

  Meer
  23-2-2021 09:10
 • VIVA heeft mij geïnterviewd over het belangrijke onderwerp ‘pesten’

  VIVA heeft mij geïnterviewd over het belangrijke onderwerp ‘pesten’

  Helaas zijn er veel kinderen die gepest worden, online en offline. Ik hoop dat het interview het onderwerp bespreekbaar maakt. Het is zo belangrijk dat deze kinderen gehoord worden, dat ze weten dat het niet hun schuld is, zich niet hoeven te schamen en dat hulp vragen juist heel sterk is.

  Meer
  8-2-2021 14:51
 • Feest 🎉 Na 8 trainingen staan kinderen sterker 🥳

  Feest 🎉 Na 8 trainingen staan kinderen sterker 🥳

  Samen met de mascotte ‘Sterk’ heb ik diploma’s uitgereikt aan kinderen die de individuele training bij mij hebben gevolgd. Wat ben ik trots op ze!

  Meer
  25-11-2020 13:43
 • Het gaat er niet om wat je allemaal weet. Het gaat erom wat je allemaal deelt :)

  Het gaat er niet om wat je allemaal weet. Het gaat erom wat je allemaal deelt :)

  Dr. Tessa Kaufman gaf ons een interactieve online-presentatie over haar onderzoek naar chronische slachtoffers van pesten. Hiermee is ze afgelopen jaar veel in het nieuws geweest.

  Meer
  1-11-2020 20:25

Meer nieuws