Sta sterk trainer - Kim Aukema

 Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o  -  Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Even voorstellen

Ik ben Kim Aukema, 35 jaar en woon samen met mijn gezin in Haarlem. Ik ben trots Sta Sterk trainer,  projectbegeleider van jongerenactiviteiten en geef graag aan alles een creatieve twist. 

Bij het Kenniscentrum Omgaan met pesten heb ik de HBO-vakopleiding gevolgd -geacrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd-  en mijn licentie gehaald als Sta Sterk-trainer/ Trainer Omgaan met Pesten. Om deze te behouden moet ik 2 keer per jaar trainingen volgen en praktijkuren maken. Zo ben ik altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vak-gebied.

Verder zorgt mijn Bachelor aan de Artemis Acadmie ervoor dat ik aan alles een creatieve twist kan geven en situaties voor kinderen visueel kan maken. 

Daarnaast heb ik educatieve prentenboeken gemaakt over “anders zijn”. Hiermee geef ik ook workshops aan kinderen.  Mijn laatste boek is  'Krabbetje Kor wil rechtdoor' waarmee ik samen met Dieuwertje Blok in de week tegen pesten een activiteit organiseer.

 Erkende Sta Sterk Training Haarlem e.o  -  Sociale Weerbaarheidstraining kinderen - Tegen pesten

Ervaringsdeskundige Als kind ben ik zelf gepest. Ik had daardoor nooit zin om naar school te gaan en was altijd bang voor wat de pesters nu weer zouden gaan doen. Als ik thuis kwam van school was ik erg verdrietig en had last van buikpijn. Ik sliep slecht en huiswerk maken dat lukte al helemaal niet meer. Ik weet dus als geen ander dat pesten mentale en lichamelijke klachten kan geven.

Ik heb daarna geleerd hoe ik sterk kan staan, hoe ik voor mezelf kan opkomen en hoe ik mijn eigen mening kan geven. Toen voelde ik me weer gelukkig, en zelfverzekerd. Dat gun ik elk kind! 

Uiteraard ben ik in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor het werken met kinderen, heb ik mijn EHBO-cerificaat op zak en ben ik aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten