Extra opgeleid: ‘Sterk Staan Online’ - Cyberpesten neemt toe, hoe ga je daar als kind mee om?

Extra opgeleid: ‘Sterk Staan Online’ - Cyberpesten neemt toe, hoe ga je daar als kind mee om?

De online wereld gaat 24/7 door en kinderen komen er al jong mee in contact. Ze kunnen er goed mee overweg maar het inschatten van risico’s en juiste beslissingen nemen is lastig. Daar hebben ze de hulp van hun opvoeders hard bij nodig!

‘Mijn kind doet dat niet’ of ‘ik verbied het’ zorgt er voor dat opvoeders ontkennen dat kinderen in aanraking komen met de online wereld en dus ook niets doen aan eventuele problemen.

Tip! Kijk eens op mediawijsheid.nl daar staan handige adviezen. Speel de Ouder & Kind Media-Quiz of bekijk filmpjes die je kunt inzetten als bruggetje voor gesprekken.

Vele kinderen vertellen mij dat ze groepsapps maar lastig vinden: bang om iets te missen, bang om eruit te gaan, er wordt gepest of er worden foto’s met nare stickers gedeeld. Bekijk samen met je kind dit filmpje: https://lnkd.in/gcth_mk en vraag hoe je kind het ervaart.

Veel punten uit de Sta Sterk training zijn bruikbaar online maar sommige werken online net anders. Mijn nieuwe kennis ‘Feel Fine Online’ neem ik mee in mijn trainingen en workshops.

Als kinderen ook online sterk staan kunnen ze er vooral plezier van beleven en er slim gebruik van maken.

#haarlem #pesten

25-10-2020 11:57