Mijn Sta sterk kamp Haarlem in de Haarlemse kinderkrant

Mijn Sta sterk kamp Haarlem in de Haarlemse kinderkrant

Hoe tof is dit! Tijdens het Sta Sterk kamp belde de kinderkrant of ze mochten langskomen om de kinderen te interviewen en mooie foto’s van ze te maken. Dit in het kader van de #weektegenpesten.

De kinderen (en ouders) vonden het een fantastisch idee! ‘Zo kunnen we andere kinderen tips geven juf en worden we beroemd.’ 😃🎉 Mooi om te zien dat ze trots waren op zichzelf en op wat ze hadden geleerd in deze week.

Ze genoten volop van deze extra aandacht en vertelde hoe leuk ze het hadden gehad en gaven tips over hoe je sterk kan staan.


Spelenderwijs hebben ze o.a ontdekt hoe je voor jezelf kan opkomen, nee kan zeggen, helpende gedachtes kan maken, hulp kan vragen en hoe je een praatje kan maken met andere kinderen. Ook sociale media kwam aan bod.

Deze stralende foto in de krant zegt meer dan 1000 worden. Echt de kers op de taart 😊

Het mooie is dat ze nu een Whatsapp groep hebben waarmee ze gezellig contact houden en elkaar kunnen ondersteunen als het dat nodig is. Ook hebben er al kinderen met elkaar afgesproken. Zo leuk!

In december wil ik een reünie organiseren voor alle kinderen die naar het Sta Sterk kamp zijn geweest of de Sta Sterk training bij mij hebben gevolgd. Zo kunnen we elkaar blijven ondersteunen, bijkletsen en vooral heel veel plezier maken samen! Samen staan we sterk tegen pesten 💪🏻🧡

Wil jij pesten bespreekbaar maken voor je kind? Kom dan aanstaande woensdag naar bibliotheek Schalkwijk waar Dieuwertje Blok mijn boek gaat voorlezen over ‘omgaan met elkaar’ en ik ga samen met de kinderen een mooie poster knutselen met helpende gedachtes 💭 Aanmelden doe je gratis via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Kan jij en je kind wel iets meer ondersteuning gebruiken? Er is nog 1 plek voor Sta Sterk groepstraining en volgend jaar organiseer ik uiteraard weer twee Sta Sterk kampen 🎉

Mijn speciale dank aan mijn hulptroepen tijdens de afgelopen 2 Sta Sterk kampen : Minette Kuiper, Laura Bier en Yuhaila.
Sponsoren: Jeroen Turenhout Dura Vermeer, Peter Hoes, Alpha Security , Randy Rietdijk De Hypotheekshop Haarlem Centrum, Masha Vos en Bedrijf en Samenleving.
Jasmijn Collin van het prachtige Fort Penningsveer. Simone Teerling van Rotary Brederode voor de heerlijke pannenkoeken. En natuurlijk Jacqueline Schadee voor deze aandacht aan dit belangrijke onderwerp!

Dank dank dank 😊🧡

4-10-2021 12:39