Te gast als expert/ervaringsdeskun ‘pesten’ bij NPO - FunX Mental Health Club! Podcast Tannaz Hajeb

Te gast als expert/ervaringsdeskun ‘pesten’ bij NPO - FunX Mental Health Club! Podcast Tannaz Hajeb

In deze podcast snappen ze dat het leven niet 24/7 fissa is. Het is oké om je rot te voelen. Of je nou dealt met een depressie, niet goed weet hoe je hulp moet vragen of te maken hebt met pesten: je bent niet alleen!

In deze podcast praat Tannaz met mij als (ervarings)deskundige/trainer bij Stichting Omgaan met Pesten en met Honey die ook vroeger is gepest en hoe ze daar mee is omgegaan. Zelf is Tannaz vroeger ook gepest. Dus ja we weten waar we het over hebben en hoe het voelt! Honey heeft er lange tijd agressie-problemen aan overgehouden, weinig vertrouwen in andere mensen en stond constant aan en onder stress.

Maar de belangrijkste vraag is wat kan je er aan doen? Hoe kan je er mee omgaan als je nu last hebt van pesterijen? Terugdoen? Negeren? Hoe kan je je grenzen aangeven?
En wat kan je doen als je ziet dat iemand wordt gepest? Als je het ziet en je durft er niks van te zeggen dan zijn er andere manieren om het slachtoffer te helpen. Zoals het slachtoffer troosten, vertellen dat je het hebt gezien, samen hulp vragen of oplossingen bedenken. Niks doen is pesten goedkeuren.

Wat heeft pesten voor gevolgen? En wat kan school voor je betekenen? Sterker nog wat moeten ze voor jou doen als je meld dat je gepest wordt. Bij wie kan je terecht? Is pesten strafbaar? En nee je bent geen klikker of snitch als je hulp vraagt of het meld. Je bent dan iemand die helpt en iemand die voor zichzelf en andere zorgt.

Voor iedereen die met pesten te maken heeft of er mee in aanraking komt. Neem het serieus en neem samen in overleg met het slachtoffer actie!

Bij vragen of meer informatie zie Stichting Omgaan met Pesten of neem contact op met mij. Wij helpen je graag verder...

Wij zijn er sterk uitgekomen en alle 3 trotse ondernemende vrouwen geworden! De boodschap: Dat is voor iedereen mogelijk!

Heel tof dat Honey en Tannaz ook hun ervaringen gebruiken om een voorbeeld te zijn voor jongeren die er nu mee kampen. Dank daarvoor!

Samen staan we sterk tegen pesten 😃💪🏻 podcast vandaag te horen op #spotify #mentalhealthclub #funx #omgaanmetpesten #stasterktraing

14-8-2021 14:40